ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ

3:39:00 μ.μ.


Το δέρμα σου είναι ο καμβάς που αποτυπώνει το τι συμβαίνει με την υγεία σου και σύμφωνα με τους δερματολόγους, ένα μόνο σπυράκι, είναι αρκετό για να καταλάβεις την κατάσταση της προσωπικής σου υγιεινής.




>Αν βγάζεις σπυράκια στο σημείο (1) τότε, περιμένεις περίοδο. Οι ορμόνες όπως η τεστοστερόνη, προκαλούν διάφορες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου σου στον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο λάδι και έτσι να φράζουν οι πόροι και να δημιουργούνται σπυράκια.

  Και τι να κάνεις γι'αυτό;  Προσπάθησε λίγες μέρες πριν σου έρθει η περίοδος, να χρησιμοποιείς κρέμες περιποίησης προσώπου ή κάποιο καθαριστικό τζελ. Αν εξακολουθείς να βγάζεις μεγάλα και πολλά σπυράκια κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, μπορείς πάντα να συμβουλευτείς κάποιον δερματολόγο.

>Αν βγάζεις σπυράκια στο σημείο (2) τότε, βάζεις προϊόντα περιποίησης μαλλιών πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής (με αποτέλεσμα να κλείνουν οι πόροι σε εκείνο το σημείο και να δημιουργούνται σπυράκια.) ή πειράζεις με τα χέρια σου πολύ συχνά αυτή την περιοχή.

 Και τι να κάνεις γι'αυτό; Προσπάθησε όσο μπορείς να μη φτάνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, σε αυτό το σημείο και κυρίως, πάντα να πλένεις τα χέρια σου αφού χρησιμοποιείς τα προϊόντα αυτά.

>Αν βγάζεις σπυράκια στο σημείο (3) τότε, όταν καταναλώνεις συχνά τροφές με όξινη γεύση (λεμόνι, ξύδι κλπ), το δέρμα σου, μπορεί να κάνει μέχρι και φλεγμονή, ενώ όταν τρως πολλά τηγανιτά, κλείνουν οι πόροι σου.

 Και τι να κάνεις γι'αυτό; Να χρησιμοποιείς πάντα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου μετά το φαγητό και να βάλεις στην καθημερινότητα σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

>Αν βγάζεις σπυράκια στο σημείο (4) τότε, αγγίζεις το πρόσωπο σου με βρώμικα χέρια και χρησιμοποιείς το κινητό σου, το οποίο είναι φοβερή εστία μικροβίων.

 Και τι να κάνεις γι'αυτό; Φρόντιζε να καθαρίζεις συχνά το κινητό σου με ειδικά αντιβακτηριακά μαντηλάκια και να μην αγγίζεις το πρόσωπο σου, αν δεν έχεις μόλις πλύνει τα χέρια σου.

>Αν βγάζεις σπυράκια στο σημείο (5) τότε, περνάς εφηβεία ή είσαι τρομερά αγχώδης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγχος τείνει να «δηλώνει την παρουσία του» συνήθως στην ζώνη Τ του προσώπου. Πιο αναλυτικά, όταν αγχώνεσαι, ανεβαίνουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης σου με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λιπαρότητα του δέρματος σου και να δημιουργούνται σπυράκια.

 Και τι να κάνεις γι'αυτό; Όταν είσαι σε περίοδο που το άγχος χτυπάει κόκκινο, μην ξεχνάς να βάζεις στο πρόσωπο σου κρέμα κατά της ακμής (και για καλό και για κακό, βάζε σε όλο το πρόσωπο και όχι μόνο στο μέτωπο και τη μύτη).



You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram