5 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ.

12:34:00 μ.μ.

Αγαπώ αγαπώ αγαπώώώ το τσάι! Ο,τι γεύση και να είναι το αγαπώ. Μαύρο τσάι, κόκκινο τσάι, πράσινο τσάι, αρωματισμένα τσάι. ΌΜΩΣ ένα από αυτά μας κάνει πολύ καλό στην υγεία αλλά και στην επιδερμίδα! Το προτείνουν όλοι όταν θες να χάσεις βάρος ή να έχεις επίπεδη κοιλιά. Ναι το πράσινο τσάι κάνει θαύματα. Ορίστε μερικές πληροφορίες που θα ήθελες να μάθεις για το πράσινο τσάι. 


  • Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αντιγηραντική δράση.
  • Έχει αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση.
  • Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, βρέθηκε ότι μία κούπα τσάι την ημέρα ισοδυναμεί με τρία ποτήρια χυμό πορτοκαλιού.
  • Iσχυρή τονωτική δράση, μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος.
Φτιάξε λοιπόν μια κούπα πράσινο τσάι για να πιείς και διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις και για το δέρμα σου με αυτό.

>Μάσκα προσώπου.
2 φακελάκια πράσινο τσάι
Μαγειρική σόδα
Μέλι

 Εκτέλεση
Άνοιξε τα φακελάκια του τσαγιού και άδειασε το περιεχόμενο σε ένα μπολάκι και βάλε και τα υπόλοιπα υλικά. Εάν θέλεις να είναι λίγο πιο αραιό πρόσθεσε λίγο λάδι ή νερό. Άφησε την πάνω στην επιδερμίδα για 10 - 15 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νεράκι.

>Σώμα και πρόσωπο.
Πράσινο τσάι
Ζάχαρη
Νερό

 Εκτέλεση 
Βράσε μια κούπα πράσινο τσάι και άφησε το να κρυώσει λίγο. Βάλε όση ζάχαρη θεωρείς ότι χρειάζεσαι μέσα στο τσάι. Είναι σημαντικό το τσάι να είναι λίγο κρύο ώστε να μην λιώσει όλη η ζάχαρη. Άφησε το για λίγα λεπτά και μετά ανακάτεψε το μέχρι να δέσει. Βάλε νερό, ή μέλι, ή λάδι μέχρι να έχει την πυκνότητα που θες.


Χρησιμοποίησε αυτό το scrub για να κάνεις απολέπιση στα χέρια, στο πρόσωπο, και στα πόδια. Μυρίζει πολύ όμορφα και αφήνει το δέρμα λαμπερό. Εάν σου μείνει βάλτο σε ένα βαζάκι και τοποθέτησε το στο ψυγείο για να μείνει φρέσκο.

>Θεραπεία ματιών.
2 φακελάκια πράσινο τσάι

 Εκτέλεση
Αυτό το trick με το πράσινο τσάι βοηθάει πολύ στο πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Βούτα τα φακελάκια σε μια κούπα νερό και μετά βγάλτα και στύψε τα ώστε να φύγει το νερό. Έπειτα τοποθέτησε το σε ένα πιατάκι και άφησε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν. Προσοχή όμως ε, να έχει κρυώσει πριν το βάλεις στα μάτια σου!!!



>Body Spray
5-6 φακελάκια πράσινο τσάι
750 ml νερό

 Εκτέλεση
Για δροσερό και ενυδατωμένο δέρμα μπορείς να κάνεις αυτό το spray. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις τα φακελάκια στο νερό και να τα αφήσεις μετά να κρυώσουν. Έπειτα σούρωσε τα και βάλε το νερό με το τσάι σε ένα μικρό μπουκαλάκι  με ψεκαστήρα.


>Toner προσώπου
2 κούπες πράσινο τσάι
Αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)
Μπουκαλάκι spray

Εκτέλεση
Βράσε το τσάι και άφησε το να κρυώσει. Έπειτα βάλτο σε ένα μπουκαλάκι spray και βάλε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα αιθέριο έλαιο λεβάντας γιατί είναι χαλαρωτικό και κάνει για όλους τους τύπους δέρματος. Αλλά εάν έχεις θέμα με την ακμή μπορείς να βάλεις tea tree. Εάν το πρόσωπο σου είναι λιπαρό μπορείς να βάλεις αιθέριο έλαιο μέντας ή δεντρολίβανο. Ωραία θα ήταν να το έβαζες στο ψυγείο για να είναι δροσερό.



Αυτά τα λίγα είχα να σου πω για το πράσινο τσάι, φαντάζομαι θα υπάρχουν και περισσότερες συνταγές που μπορείς να κάνεις. Εάν γνωρίζεις καμιά καλή να μου την πεις και εμένα. <3 

You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram