10 Εύκολοι Τρόποι Να Χαλαρώσεις Μέσα σε 5 Λεπτά!

1:24:00 μ.μ.


Καλώς ήρθες! Σήμερα μετά από μια αρκετά αγχωτική μέρα, έκατσα και έγραψα στο τετράδιο μου μερικούς τρόπους που θα με κάνουν να χαλαρώσω, και λέω για κάτσε...γιατί να μην μοιραστώ αυτές τις ιδέες και με άλλους που μπορεί να νοιώθουν έτσι; Διάβασε παρακάτω 10 τρόπους για να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να νιώσεις γαλήνη. 

1. Για αρχή φτιάξε μια κούπα πράσινο τσάι. Αυτό στο προτείνω γιατί το πράσινο τσάι περιέχει μια χημική ουσία που βοηθά στην ανακούφιση από τον θυμό. Βάλε και λίγο μέλι αν το θες γλυκό σαν εμένα, ΟΧΙ ζάχαρη όμως ε! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσεις εξοργισμένη, βράσε νερό και φτιάξε ένα πράσινο τσάι. Κάθε γουλιά θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

2.Κάνε διαλογισμό.Μέσα σε 5 λεπτάκια μόνο μπορείς να νιώσεις πιο ήρεμα,  έχει αποδειχτεί ότι μόλις δύο φορές σιωπηλού διαλογισμού την ημέρα, μπορούν να ανακουφίσουν από το άγχος και την κατάθλιψη. Βρες ένα άνετο και ήσυχο μέρος μέσα στο σπίτι σου και  εστίασε στην αναπνοή σου και νιώσε τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος να φεύγουν. 

3.Γέμισε με ζεστό νερό το μπάνιο σου και κλείσε τα μάτια σου. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει στην χαλάρωση των μυών. 

4.Άκου χαλαρή μουσική. Κάθε φορά που θέλω να χαλαρώσω ακούω μουσική για yoga. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου τραγούδια. 

5.Άναψε μερικά κεράκια και δες και κοίτα την φλόγα για λίγα λεπτά. Αν θες μετά μπορείς να κλείσεις όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και φυσικά και το κινητό σου για την απόλυτη χαλάρωση, και να διαβάσεις κάποιο βιβλίο που σου αρέσει.

6.Λεβάντα ίσον το αγχολυτικό της φύσης. Χάρη στις χαλαρωτικές της ιδιότητες η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά το άγχος και το στρες με έναν εντελώς φυσικό τρόπο. Αν θέλετε να την εντάξετε μέσα στην ζωή σας χρησιμοποιήστε αφρόλουτρο με λεβάντα, κρέμες σώματος,λάδια για μασάζ, αρώματα, κεριά,και φυσικά μπορείτε να πάρετε αυτό το πανέμορφο λουλούδι και να το βάλετε στο σπίτι σας σαν διακοσμητικό. 

7.Βούρτσισε τα μαλλιά σου για μερικά λεπτά. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.
                                                8.Πάρε αγκαλιά το ζωάκι σου. Αυτό αυτομάτως θα σε γεμίσει με αγάπη και χαρά. Ασχολήσου μαζί του/της, είναι πάντα διαθέσιμα για παιχνίδι και αγάπες. 

9.Ονειρέψου. Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φέρε στο μυαλό σου μια ήρεμη και χαρούμενη ανάμνηση. Προσπάθησε να θυμηθείς ακριβώς πως ένιωθες τότε και δες την αλλαγή στη διάθεσή σου.

10. Κάνε μια σύντομη βόλτα. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στη δουλειά, αντί να επισκεφτείς το καπνιστήριο στο διάλειμμά σου, κάνε μια βόλτα στο τετράγωνο για να ξεχαστείς και να ηρεμίσεις.




You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram