ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ.

1:47:00 μ.μ.

Σου αρέσουν τα ζυμαρικά; Θες κάτι απλό; Κάτι νόστιμο; Δοκίμασε αυτή την συνταγή λοιπόν η οποία είναι και χορτοφαγική!

Υλικά
  • 200 γρ. ταλιατέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 καρύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνουμε (κρατάμε στο τέλος λίγο από το νερό τους).
  2. Σ' ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.
  4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10'.
  5. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη φυτική κρέμα γάλακτος.
  6. Αφήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσουν τα υλικά με την κρέμα και προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια.
  7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
  8. Ελπίζω όταν την δοκιμάσεις να σου αρέσει όσο και εμένα <3 

You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram